Agile Consortium –  Belonen? Dat doe je zelf!

We werken agile in organisaties met zelforganiserende teams. Meer eigen verantwoordelijkheid, initiatief en ondernemerschap! We richten allemaal onze organisaties opnieuw in om dit gewenste gedrag optimaal te ondersteunen.

Maar wat doen we met onze huidige manier van beoordelen en belonen? In veel gevallen conflicteert de HR cyclus direct of indirect met het gedrag dat we willen stimuleren. Een jaarlijks beoordelingsgesprek met de daaraan gekoppelde beloning staat haaks op het kort-cyclisch werken, het leren van fouten van dit moment en het bijsturen in de sprints met je team.

Hoe gaan we het dan ànders doen om belangrijke waarden om een agile organisatie te kunnen ontwikkelen wel te stimuleren? Groeien èn belonen, doe je dat het best in het team? En verdeelt het team de beloning onder elkaar? Is het misschien beter om beoordelen en belonen los te koppelen? Kun je dit alles inderdaad in het team beleggen? Welke rol heeft HR en waar staat de leidinggevende?

Met een klein, maar uiterst fanatiek groepje geïnteresseerden stelden Guido van Gemerden en Kor Gerritsma in deze workshop de bovenstaande vragen en met elkaar gingen we op zoek naar de antwoorden.

Benieuwd naar de resultaten?
Nodig ons uit voor een gesprek en neem contact met ons op: 030 – 230 89 00.

Guido van Gemerden is senior consultant bij inspearit en docent bij cibit academy. Hij is specialist in strategische advisering bij digitale transities en grote ICT-veranderingen. Met een talent tot visualiseren van “wat zou kunnen zijn” en een focus op ontwikkeling van personen, is hij in staat draagvlak te creëren en einddoelen voor meerdere stakeholders te realiseren.

Heeft u een vraag?

Neem contact op