Design Thinking voor leden van IIBA

Na een gezamenlijke diner hebben we eerst de theorie behandeld wat Design Thinking is, waarom en wanneer je Design Thinking zou willen toepassen. En ook de waarde van Design Thinking voor zowel de organisatie als ook voor de medewerker zelf. Met het bespreken van de benodigde skills en mindset die Design Thinkers onderscheiden is het theoretische deel afgesloten.

Vervolgens hebben vier groepen aan de hand van een inspirerende case geleerd wat de behoefte was van een CTO. De deelnemers hebben ervaren dat je op verschillende complementerende manieren achter de behoeften van je doelgroep kunt komen. De CTO in deze case bleek verassend andere behoeften te hebben dan dat je uit een eerste observatie verwacht zou hebben.

Na de behoefte in kaart te hebben gebracht, werd dit ook gelijk visueel gemaakt zoals Design Thinkers gewend zijn. Vervolgens gingen de groepen met de verworven inzichten brainstormen met een aantal perspectieven, waarbij door het divergeren en convergeren de oplossing constant werd aangescherpt. Vervolgens hebben de groepen hun idee getoetst en gepitcht aan de hand van een canvas met hun resultaat.

Aan het einde van de workshop kregen de deelnemers nog een verrassing mee, die ze in de dagelijkse praktijk helpt om als Design Thinker aan de slag te gaan.

Bekijk hier de infographic van de workshop.

De deelnemers gaven als feedback dat het een topavond was vol verrassing, inspiratie en interactie. Er werd veel geleerd door vooral te doen. Dit is zonder toeval ook een thema van Design Thinking: doen, maken en leren.

De workshop werd gegeven door Patrick Marcelissen, Consultant Digital & Innovation bij inspearit en docent bij cibit academy. Patrick heeft voor cibit academy de opleiding Design Thinking en Prototyping ontwikkeld.

Wil je meer weten, of wil je ook leren wat Design Thinking is? Schrijf je dan hier in voor de training Design Thinking en Prototyping.

Wil je meer weten of heb je een vraag, stuur dan een e-mail naar Patrick Marcelissen.

 

Patrick Marcelissen is senior consultant bij inspearit en docent bij cibit academy. Zijn motto: anders kijken, meer waarde creëren. Pas ik op creatieve mens en resultaat gerichte manier toe op alles wat ik doe.  

Heeft u een vraag?

Neem contact op