whitepaper-agile-metrics-1200

whitepaper-3-pagesVeel organisaties zijn de laatste jaren overgestapt op agile werken. Om vast te kunnen stellen of die overstap een succes is, is het nodig om feiten te verzamelen, om te meten. En het past bij het zelfsturende karakter van agile teams om die verantwoordelijkheid niet neer te leggen bij een aparte kwaliteitsafdeling, maar bij de teams zelf. Een onwenselijke verzwaring van het dagelijks bestaan? Valt wel mee, als je slim gebruik maakt van de gegevens die tools waarmee je werkt opleveren. En, natuurlijk moet je niet alles willen meten, maar een gerichte keuze maken voor een beperkt aantal metrieken die je helpen om een antwoord te geven op de vraag “zijn we als agile team wel goed bezig”?

Onder de titel “Goed bezig!? – Agile metrics op de werkvloer” heeft senior adviseur Jacob Brunekreef een whitepaper geschreven waarin hij toelicht welke agile metrics er zoal bestaan en waarin hij beschrijft langs welke weg (of wegen) een agile team een meetproces in kan richten, als ondersteuning van de eigen verbetercyclus. Want, “continuous improvement” is niet voor niets een van de leidende agile principes.

Het whitepaper is hier te downloaden.

Rond het thema van Agile metrics organiseert inspearit op dinsdag 13 december een (gratis) Kenniscafé bijeenkomst in Bilthoven.

Kijk hier voor meer informatie over deze bijeenkomst.

Heeft u een vraag?

Neem contact op