high-perf-overheid-1200

Op initiatief van projectmanagers van UWV, de Belastingdienst, DUO en I-Interim Rijk werd op 10 mei jl. het seminar ‘op weg naar een High Performance Overheid’ gehouden voor medewerkers van de overheid. Als centraal thema is gekozen: de transformatie naar agile werken. inspearit was hierbij te gast. Sprekers kwamen van het Directoraat-generaal Overheidsorganisatie (DGOO), I-Interim Rijk, UWV en DUO.  Onze agile transformatie adviseur Erik Borgers van inspearit en de business Architectect Piet Rekker van de Belastingdienst deelden in hun presentatie hun ervaringen met het combineren van agile met architectuur en portfoliomanagement binnen het Domein Toeslagen.

De onderwerpen van het seminar, die in onze ogen goed naar voren zijn gekomen:

  • Wat betekent de invoering van agile werken voor onze bedrijfsvoering?
  • Welke belemmeringen levert een klassieke aanpak van governance en control bij het implementeren van de agile werkwijze; hoe is hier een nieuwe weg in te vinden?
  • Hoe kan architectuur en portfoliomanagement wel beter aansluiten op agile werken?
  • Welke positieve impact heeft dit concreet gehad op sneller leveren, betere producten, minder verspilling van mankracht en meer betrokken business?
  • Wat hebben we daarbij geleerd van elkaars initiatieven en opgedane ervaring?
  • Wat zijn de kansen die agile de overheid nog meer biedt (bijv. wendbare wetgeving)?

Het was een leuke en inspirerende middag waarin openhartig met elkaar gediscussieerd werd. Wat ons betreft een compliment aan de initiatiefnemers waard! Voor meer informatie volg de website of bel ons: 030 230 8989.

Erik Borgers

Heeft u een vraag?

Neem contact op