Round Table “De waarde van Agile: wie bepaalt dat?”

Op donderdag 29 juni vond in Kasteel Sterkenburg een geslaagde Round Table discussie plaats rondom het thema “De waarde van Agile: wie bepaalt dat?”. Samen met een klein aantal klanten hebben we getracht antwoord te vinden op vragen als: “Is in de Agile methodiek business value de enige value? Hoe kunnen andere bedrijfsonderdelen en het senior management overtuigd worden van de waarde die Agile brengt? Welke valkuilen zijn er? Moet je meten, en zo ja hoe dan?”.

Voor en tussen de gangen van het diner zijn onder leiding van de consultants Marco de Jong, Erik Borgers en Jurjen de Groot onze relaties onderling de discussies aangegaan.

Één van de conclusies was dat Agile moet passen bij het bestaansrecht van de organisatie, en niet meer dan een middel is om waarde te creeren. Hiervoor moet je externe, maar ook interne klanten definiëren, waardoor je commitment creëert. De waarde voor de klant staat altijd centraal. Het meten van waarde is een lastige, maar kan in bepaalde gevallen het management overtuigen. Dat outcome (resultaat) belangrijker is dan output (producten) lijkt een open deur, maar blijkt niet altijd evident.

Naast het delen van kennis vonden de deelnemers ook de kleine setting en het netwerken met gelijkgestemden van grote waarde. Het was dus een zeer geslaagde avond.

inspearit zal deze evenementen blijven organiseren om de dialoog met onze klanten open te houden.

Graag tot een volgende keer!

 

 

 

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op