round-table-1200

round-table-impressieOp woensdag 5 oktober vond in landgoed ‘Zonheuvel’ een Round Table plaats met als thema: ‘Scaling Agile: Boardroom besluit of IT feestje?” Onder leiding van Marco de Jong en Brian Teunissen, beiden management consultants bij inspearit werd deze vraag bediscussieerd door 16 aanwezige genodigden van uiteenlopende organisaties.

Een constatering was dat we, willen we een agile enterprise mogelijk maken, we meer van het Angelsaksische naar het Rijnlandse model dienen over te stappen. Dit betekent samenwerken en de besluitvorming daar leggen waar de informatie is.

Ook werd geconstateerd dat er niet één generiek model altijd past op alle bedrijven of organisaties, maar dat een besturingsmodel voor het schaalbaar maken van een agile transitie slechts dient als uitgangspunt. Ook mogelijke blokkades bij het invoeren kwamen aan de orde.

Er werd afgesloten met de constatering dat we er niet alleen voorstaan: een belangrijk winstpunt en onderling werden veel afspraken gemaakt om eens bij elkaar te gaan kijken om van elkaar te leren. De slotvraag: “Wanneer is het vervolg?” is voor ons het teken dat dit een succesvolle avond was die, -inderdaad- een vervolg gaat krijgen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op