blog-design-thinking-1200×400

Stel je bent aanbieder van een on demand online streaming videodienst. Je bent succesvol, want je biedt series en films die iedereen graag wil zien. Tot je, binnen een week, dé belangrijkste, gezichtsbepalende acteur en co-producent van je meest succesvolle serie moet ontslaan….. 

De serie valt als een kaartenhuis in elkaar. De opnames voor een nieuw seizoen leg je stil. Wat doe je dan? Stop je de hele serie en stel je tientallen miljoenen fans teleur? Wat doe je met al gemaakte afleveringen? Ga je door en hoe dan? Vlieg je een andere acteur in, gaat dat werken? Hoe zit het met geloofwaardigheid? Kortom genoeg vragen bij een probleem.

Wat succesvolle bedrijven dan doen is re-framing toepassen op de ontstane situatie om op zoek te gaan naar oplossingen en kansen door een nieuw beeld te schetsen van een gewenste toekomstige situatie.

Re-framing

‘Design thinkers’ gebruiken het design proces en bijhorende tools om een complex probleem te re-framen en oplossingen te bedenken die aansluiten op een nieuwe context. Bij oplossingen kun je natuurlijk denken aan nieuwe features of kenmerken van product of dienst. Maar ook een nieuw product, service, strategie of visie kunnen het resultaat zijn.

cibit academy biedt nu de opleiding Design Thinking aan waarbij je telkens met kleine iteraties door het design proces heen gaat. Zo kom je dichter bij de kern van het probleem. Met deze kleine stapjes ben je aan het re-framen. Daar vanuit ga je een nieuwe context bepalen, en ontstaan er nieuwe ideeën en kansen.

 

 

 

Met de Design Thinking training krijg je de volgende kaarten in handen:

Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor de opleiding Design Thinking of neem contact met ons op!

Patrick Marcelissen is senior consultant bij inspearit en docent bij cibit academy. Zijn motto: anders kijken, meer waarde creëren. Pas ik op creatieve mens en resultaat gerichte manier toe op alles wat ik doe.  

Heeft u een vraag?

Neem contact op