nieuwjaar-2019-1200x

2012 was volgens velen het einde van de wereld. Letterlijk. Omdat de Maya-kalender niet verder ging dan 2012 hielden veel mensen er het idee op na dat de Maya’s daarmee voorspelden dat de wereld in dat jaar ten onder zou gaan. Maar we zijn er nog! Dat van de Maya-kalender, dat was meer een hype dan een serieuze voorspelling. Over 2019 zeggen sommige sterrenkundigen dat het een jaar wordt vol omslagpunten en turbulentie. En dat we daar in 2018 al een voorproefje van hebben gehad: verandering, verandering, verandering.

cibit academy deint ook mee op de frequenties van de sterren

Als wij de agile manier van werken (en leven) verkondigen, kunnen we natuurlijk niet ontkennen dat wij ook meebewegen in een veranderende wereld. We kijken vooruit en omhoog, naar de horizon en de sterren, en zien turbulentie. Nu is de kunst daar een positieve draai aan te geven. En wij zouden cibit academy niet zijn als we dat niet deden! Al jaren helpen wij als adviesbureau het landschap van de business en IT mee te veranderen, proberen wij starre organisaties die nog altijd volgens verouderde (waterval) methoden werken te laten inzien dat de wereld om hen heen rap verandert en dat als zij niet mee gaan met die draaikolk, ze misschien wel zullen verdrinken.

Met nieuwe opleidingen op het gebied van onder andere data sciene, artificial intelligence en agile budgetsturing blijven wij de sneeuwbal die is gaan rollen telkens een nieuwe duw geven. Big data is cruciaal geworden voor organisaties om mee te werken en het hoofd boven water te houden. Dusdanige technische impulsen verwelkomt iedereen met open armen. Daar komt niet al te veel verandering bij kijken, daar hoeft alleen maar een nieuwe afdeling voor te worden ingericht. Maar verandering? Échte verandering? De verandering die we voortdurend meemaken, waar wijzelf als mensen voortdurend doorheen gaan, laat staan als al die veranderende mensen op grote schaal diensten gaan verlenen? Wat we bedrijvigheid noemen? Eigenlijk toch gek als je verandering wel onderkent als een gegeven, maar zelf niet wilt veranderen.

“Samen veranderen” is ons goede voornemen

Ons goede voornemen voor 2019 is om de acceptatie en integratie van die alomtegenwoordige voortdurende verandering te faciliteren. En zelf die verandering te zijn. Met nieuwe opleidingen, die stuk voor stuk oplossingen bieden voor verandervraagstukken en herinrichting van organisaties. Niet alleen het wát, maar ook het hóé…en vooral het “hoe sámen”. Met 17 miljoen mensen in Nederland en 6.5 miljard mensen op de wereld is het erg belangrijk om dat “samen” een plek te geven. En ‘erg belangrijk’ is nog een understatement. Hele fijne feestdagen en een gelukkig 2019. Dat je 2019 vooral samen met anderen moge beleven. Neem niet alleen momentjes voor jezelf, maar ook momentjes met een ander om stil te staan in het oog van orkaan.

Heeft u een vraag?

Neem contact op