Dick van der SarPrincipal consultant

Graag stel ik mezelf voor: mijn naam is Dick van der Sar. Ik ben woonachtig in Twente, het prachtige oosten van Nederland, en ik ben sinds 1 september werkzaam bij inspearit/cibit academy.

Ik ben getrouwd en heb twee zonen waarvan de oudste als student de wereld aan het verkennen is en de jongste toegang tot de universiteit wil krijgen en op het vwo zit. Mijn vrouw werkt in de zorg en heeft een vergelijkbare rol als de rol die ik vaak heb: organisatie- en teamcoach. Hoewel we in verschillende branches werken zijn er veel overeenkomsten: het gaat om mensen en samenwerken binnen een groter geheel.

Ik ben bij inspearit/cibit academy gestart om uitdagende klantopdrachten uit te voeren, inspirerende opleidingen en trainingen te geven en veelgevraagde opleidingen te ontwikkelen of te verbeteren. Die combinatie van activiteiten zijn voor mij de reden geweest om de overstap naar Inspearit/cibit te maken. Hiervoor heb ik bij grote IT-dienstverleners gewerkt zoals Ordina en Atos. Daar ben ik de laatste 15 jaar werkzaam geweest op het snijvlak van klant en inhoud waarbij voor mij Agile, DevOps en architectuur centrale thema’s zijn. De afgelopen jaren heb ik mezelf binnen Atos ontwikkeld tot Thought Leader DevOps en heb veel trainingen, klant workshops en masterclasses gedaan binnen Europa en incidenteel erbuiten. Ook ben ik onderdeel en coach geweest van teams in commerciële- en leveringstrajecten in binnen- en buitenland.

De afgelopen maanden heb ik de opleiding Scale up to an Agile Enterprise grondig onder handen genomen en deze ook een eerste keer gegeven met zeer positieve evaluaties van de deelnemers als uitkomst. Deze opleiding geeft een overzicht van alle onderwerpen die relevant zijn als Agile niet alleen voor projectuitvoering wordt gebruikt maar als werkwijze in de gehele organisatie. Het betreft dan onderwerpen zoals DevOps (de combinatie van Dev = development en Ops = Operations), bimodale organisaties, automatisering en cloud, Agile contractering, en het opschalen van enkele Agile teams naar een Agile organisatie. Daarnaast geef ik Scaled Agile Framework (SAFe) en Agile trainingen. De komende periode ga ik me, naast klantopdrachten, richten op DevOps trainingen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op